Goed doen in het midden van het land

Op een prachtige zichtlocatie langs de N225 bevindt zich landgoed Beukenhorst. Het witgepleisterde landhuis ligt iets verhoogd en kijkt via een gazon uit over de Hoofdstraat. De sfeer adement Engels. Het huis is gebouwd rond 1870. Het terrein van het landgoed bestaat verder uit een koetshuis, een woonhuis en verschillende bijgebouwen. De panden zijn omgeven door een prachtig parkbos.

Als in 1963 de buitenplaats te koop komt te staan, heeft de heer J.B.A. Kessler, zoon van de toenmalige Shell-directeur, er belangstelling voor. Omdat hij zich sterk aangetrokken voelt tot het zendingswerk, wil hij er een bijbelschool met internaat in vestigen, maar daar is het pand niet voor geschikt. Hij verhuurt het huis in 1969 aan de Bijbel Kiosk Vereniging.

Vanaf dat moment zijn in dit mooie pand achtereenvolgens tientallen stichtingen actief. Het is een bijzondere locatie. Door investeerders en beheerders met een warm hart voor goed doen is er een plek ontstaan voor momenteel 11 christelijke organisaties.

De Beukenhorst heeft door zijn centrale ligging in Nederland en bereikbare locatie vlak naast de A12 het potentieel uit te groeien tot een centrum voor Christelijk Nederland. Aan plannen voor uitbreiding van het koetshuis wordt dan ook hard gewerkt.

Stichting SDG Beukenhorst wil zich voor de lange termijn inzetten om het warme hart van het landgoed te versterken, te verbeteren en uit te bouwen. Bouwt u mee?