Goed doen in het midden van het land

Op een prachtige zichtlocatie langs de N225 bevindt zich landgoed Beukenhorst. Het witgepleisterde landhuis ligt iets verhoogd en kijkt via een gazon uit over de Hoofdstraat. De sfeer adement Engels. Het huis is gebouwd rond 1870. Het terrein van het landgoed bestaat verder uit een koetshuis, een woonhuis en verschillende bijgebouwen. De panden zijn omgeven door een prachtig parkbos.

Geschiedenis
Als in 1963 de buitenplaats te koop komt te staan, heeft de heer J.B.A. Kessler, zoon van de toenmalige Shell-directeur, er belangstelling voor. Omdat hij zich sterk aangetrokken voelt tot het zendingswerk, wil hij er een bijbelschool met internaat in vestigen, maar daar is het pand niet voor geschikt. Hij verhuurt het huis in 1969 aan de Bijbel Kiosk Vereniging.

Vanaf dat moment zijn in dit mooie pand achtereenvolgens tientallen stichtingen actief. Het is een bijzondere locatie. Door investeerders en beheerders met een warm hart voor goed doen is er een plek ontstaan voor momenteel 11 christelijke organisaties.

Stichting SDG Beukenhorst wil zich voor de lange termijn inzetten om het warme hart van het landgoed te versterken, te verbeteren en uit te bouwen. Bouwt u mee?

IMG 000 0 HDR
achrieffoto 0 hoofdstraat
IMG 000  HDR
IMG 000 00 HDR
Driebergen Beukenhorst tekening perspectief
IMG 000  HDR
IMG 000 0 HDR
IMG 000  HDR
IMG 000  HDR
IMG 000 0 HDR
arrow_back arrow_forward